Drums opleiding

Slagwerkschool InterMezzo beschikt maar liefst over 5 professionele drumsets. Het drummen mag zich nog altijd verheugen in een grote populariteit. Voor elke leerling wordt een programma op maat gemaakt, omdat iedere leerling vanuit zijn/haar eigen invalshoek lessen neemt. Er wordt daarom lesgegeven vanuit een ruim scala aan lesboeken, waarbij zowel de drum-notatie als de snare-notatie wordt aangeleerd. Al na een paar lessen kan er al worden mee gespeeld met eigen of les c.d. ‘s. Diverse stijlen komen aan bod, zoals Pop, Bleus, Jazz, Latin. Gratis proeflessen behoren tot de mogelijkheden, zodat na een paar lessen bekeken kan worden of er affiniteit is met de gemaakte keuze.

Harfa opleiding

Deze opleiding wordt aangeboden aan leerlingen welke lid zijn van een muziek vereniging. De lessen worden aangeboden op het instrument welke de leerling ook binnen de vereniging bespeeld. Ook worden er ter verbreding gedurende de opleiding andere instrumenten aangeboden. De Harfa opleiding KAN worden afgesloten met het behalen van landelijk erkende diploma’s. Tijdens deze opleiding wordt het landelijk ingevoerde “Raamleerplan” gehanteerd en kunnen de examens “modulair” worden afgelegd. Het aantal lessen wordt (eventueel) in overleg met de muziekvereniging vastgesteld.

Mallet opleiding

Slagwerkschool Inter-Mezzo beschikt over het Vlaggenschip van de marimba’s namelijk een 5 octaafs marimba van “Majestic” met bereik C2-C7. Dit fantastische instrument kan worden beschouwd als de bas versie van de marimba’s. Een ontzettend volle en warme klank komt te voorschijn wanneer dit instrument wordt bespeeld. Ook staat een kleinere marimba van “Ajax Percussion” klaar om bespeeld te worden, met een omvang van A2 tot C7. Een Xylofoon van “Holland Percussion” met een omvang van F4 tot C8 is als solo instrument aanwezig. Naast deze marimba’s en xylophone wordt ook de vibrafoon van “Vancore” met een omvang van F3 tot F6 veel gebruikt. Dit instrument ontleent zijn karakteristieke geluid, gekenmerkt door de vibrato en lange sustain, aan de (eventueel draaiende) kleppen in de resonatoren.

Pauken opleiding

Bij de pauken is op de koperen ketels (doorsnede 50 tot 80 cm) een vel gespannen. Door met een paukenstok op het vel te slaan klinkt een bepaalde toon, die afhankelijk is van de velspanning en de plaats waar het vel wordt bespeeld. Slagwerkschool InterMezzo beschikt over 4 diep gewelfde concert pauken respectievelijk 23” – 26” – 29”- 32”. (inches), waarbij d.m.v. een pedaal de velspanning dus de toonhoogte wordt bepaald. De klankkleur is sterk afhankelijk van de gebruikte pauken stokken (kurk, leer, vilt). Binnen de orkesten worden deze pauken natuurlijk veelvuldig gebruikt.